Ян Махачек: "Доброто място за живеене и работа трябва да се адаптира към нас, а не обратното"

21.09.2020 г.
Ян Махачек В интервю за информационния портал 1kam1.com, Ян Махачек, изпълнителнителен директор на Saint-Gobain България, сподели: 

Saint-Gobain e една от най-иновативните компании в света. Всяка година нашите развойни отдели регистрират над 400 патента. Продуктите на компанията са навсякъде около нас – от най-малките до най-големите проекти. Не всички иновации са видими, но те са създадени, за да оказват влияние върху ежедневието на всеки от нас. Нашата основна цел е подобряване качеството на живот не само на нашите клиенти, но и на всички хора по света. Saint-Gobain e една от компаниите, която е поела ангажимент да постигне нулеви въглеродни емисии до 2050 г. Групата е част от 127-те компании в света, включени в „Climate Change A List“ за 2018 г., изготвян от международната организация CDP.

Една изпреварила времето си концепция „Multi Comfort”, която вече всички познават и множество архитекти следват, също е разработена от компанията. В Saint-Gobain вярваме, че за да се чувстваш добре вкъщи, в офиса, в училище, дори и в болницата, е важно да имаш определено количество светлина, подходящото ниво на шум и идеалната температура. Това е въпрос на съчетаване на дизайн и технологии, красота и безопасност, ефективност и устойчивост. Доброто място за живеене и работа трябва да се адаптира към нас, а не обратното. Именно грижата за хората и околната среда ни прави лидери в устойчивото развитие.


Вижте текста на целия разговор, като проследите линка