Saint-Gobain е сред 100-те най-иновативни компании в света за девета поредна година

20.02.2020 г.
Top100-global-innovators За девети пореден път, световната група Saint-Gobain е обявена за една от 100-те най-иновативни компании и институции според класацията на Clarivate Analytics „Derwent Топ 100 глобални иноватори 2020”. Класацията се основава на четири метрики: общ брой на патентите, качеството им, глобалния им обхват и оказаното въздействие, измерено с броя на направените референции.
 
Обновената класация отчита последователността, с която Saint-Gobain работи по отношение на иновациите и научноизследователската, и развойната си дейност. Включването на компанията в тази престижна класация е признание за познанията и ангажираността на екипите на Групата да предоставят на клиентите иновативни и различни решения, отнасящи се до комфорта и начина им на живот, социалната отговорност и производителността.
 
Тези решения са разработени благодарение на активната работа на осем изследователски центъра на Saint-Gobain в цял свят и множество специализирани и развойни звена, фокусирани върху конкретни продуктови линии или изисквания на регионите, в които компанията оперира. За да защити и популяризира своите иновации, Групата регистрира повече от 400 патента всяка година като по този начин засилва лидерската си позиция на различните си пазари.
 
„Като резултат от усилената дейност на изследователските ни центрове по света, един на всеки четири продукта, продаден днес от Saint-Gobain не е съществувал преди пет години. Това повишава конкурентоспособността и растежа на Групата. За нашите служители, включването в класацията е повод за гордост и удовлетвореност“, каза Пиер-Андре де Шалендар, председател и главен изпълнителен директор на групата Saint-Gobain.