Кулата Saint-Gobain получи всичките четири основни международни сертификата за опазване на околната среда

25.01.2021 г.
Saint-Gobain Tower Емблема на Saint-Gobain е новото седалище на групата в сърцето на бизнес квартала на Париж La Défense. Като свидетелство за екологично ориентирания подход на групата в изграждането ѝ, кулата, завършена в началото на 2020 г., и в която са използвани повече от 80 различни системи и решения разработени и произведени от Saint-Gobain, наскоро постигна всичките четири основен международен сертификата за околната среда с най-високите оценки.

Tour Saint-Gobain е първата и засега единствената висока сграда във Франция, постигнала:
  • HQE by Certivea – Niveau “Exceptionnel” on all the four themes Environment, Comfort, Health and Energy
  • High Energy Performance Label: Effinergie +
  • LEED (Building Design and Construction: Core and Shell Development) by U.S. Green Building Council – Platinum certification
  • BREEAM International (New Construction) – Outstanding
 

КЛЮЧОВИ ДАННИ НА ПРОЕКТА:
  • 165 м височина
  • 44 етажа
  • Над 80 материали и решения на Saint-Gobain
  • Начало на строителството: май 2016 г. / Завършена: 1-во тримесечие 2020 г.

В кулата са използвани над 80 от основните продукти на Групата: COOL-LITE® ST BRIGHT SILVER, Placo® (Rigips) Activ'Air®, weber.floor 4630, електрохромно стъкло SageGlass, стъклена вата ISOVER Coatwool, SMU-S система от PAM, Saint-Gobain Solar Gard Graffitigard 4 MIL, гама от стъклени прегради Elance от Clipper, тавани Plafometal, стенни акустични панели Ecophon Akusto Wall C и още много други.

ПАРТНЬОРИ НА ПРОЕКТА

Този проект се управлява и финансира от собственика му, застрахователния гигант Generali, който, подпомогнат от Hines, възлага на групата VINCI да го осъществи. Архитектурният, технически и екологичен проект за новата кула е проектиран от агенция Valode & Pistre, която е избрана от Saint-Gobain и Generali, в консултация с EPADESA. Този проект е в съответствие със стратегията на EPADESA и Defacto и идеално илюстрира привлекателността на Paris La Défense и нейното влияние в чужбина.