Иновации

Научните изследвания и иновациите са в основата на стратегията на Saint-Gobain. Изследванията на групата се фокусират както върху големите, сензационни открития, така и върху непрекъснато подобряване на продукти, процеси и услуги, развивани в открита среда и с внимание към нуждите на клиента.
 

Bio Zinalim – надеждно покритие, създадено да издържа

Цялостна защита от корозия
Антикорозионното покритие BioZinalium®  е практическия отговор на Saint-Gobain PAM на реалните проблеми на Инвеститори, мениджъри и ВиК дружества.
Изследванията на Saint-Gobain PAM върху създаване антикорозионни покрития на базата на Цинк са спомогнали значително да се подобри защитата на подземните мрежи от чугунени тръби които осигуряват водоподаването на повечето големи градове и столици.
Защита срещу локална био-корозия
Антикорозионното покритие BioZinalium® осигурява принципно ново решение за намаляване рискът от био-корозия и удължава експлоатационния живот на тръбопроводите от сферографитен чугун.
 
 

Cool-Lite Xtreme II 70/33Последно поколение фасадно стъкло. Трите сребърни слоя осигуряват високата селективност (2.12). При светлопропускливост от 70% соларният фактор е едва 0.33.Три сребърни слоя
 

Clima - хидрофилна фасадна мазилка

 
Готова за полагане висококачествена, хидрофилна тънкослойна мазилка   за оформяне на защитни и декоративни крайни покрития на стари и нови сгради, както и за естетическо оформяне на вътрешни повърхности.
 
 
 

EasyFlex - система за ъгли

Rigips EasyFlex е комплексна система за укрепване на ъгли и обработване на фуги. Изключително здрави и прецизни, системите EasyFlex гарантират абсолютно точни ъгли, прави линии в областа на всичи външни или вътрешни ъгли. Ко-полимерното ядро със скосени ръбове осигурява едновременно висока якост и фъвкавост, които не позволяват появата на пукнатини в следствие на натиск.
 
      
 

Fonas - Конструктивно решение срещу ударен шум


Fonas 2.8 и Fonas 31 са специализирани мембрани за изолация от ударен шум. Еластични звукоизолационни подложки от стъклена минерална вата с голяма плътност, импрегнирани чрез специална битумна смес, за дълготрайно прекъсване на звуковите мостове на междуетажните плочи при изпълнение на плаващ под. Продуктът има следните предимства: добра защита от ударен шум; еластичен продукт, лесен за обработка; не позволява развитие на плесени; не старее и не се променя във времето. 
 
 

Glasroc H - плоскости за мокри помещения

 
Glasroc H (Hydro) се произвежда по иновативна GRG технология, при която на повърхността на гипскартонената плоскост вместо хартиено покритие
се полага фабрично грундиран стъклен воал, който е специално проектиран за мокри помещения и предпазва плоскостите от влага и мухъл.
 
      

 
 

Rigips Fonic - плоскости за звукоизолация


  
Плоскостите Rigips® Fonic имат гипсова сърцевина с повишена плътност, допълнително обработена за по-добри звукоизoлационни качества. Сърцевината на плоскостите е армирана с фибростъкло и покрита с картон в син цвят. Крайният резултат е плоскостта с повишени звукоизолационни качества Rigips® Fonic.
   
Rigips-Fonic 2 Mb (pdf) свали
 

Rigistabil - плоскости с повишена здравина

Системите от RigiStabil притежават всички традиционни предимства на сухото строителство, но в същото време имат повишена здравина в сравниние със системите от гипскартон. Промените в технологията на производство на гипсовата сърцевина и специалния картон придават на новата плоскост висока якост, гъвкавост и издръжливост, а също така и повишена влагоустойчивост.

 
 

Timeless - стъкло със 10-годишна гаранция за експлоатация


Стъкло за душ кабини, душ паравани и приложение в банята, с 10-годишна гаранция за експлоатация. Специалното покритие прави това стъкло лесно за поддръжка. Изключително устойчиво на варовикови отлагания, следи от сапун и др.


10-годишна гаранция за експлоатация 
 

Ultimate - пожароустойчива лека минерална вата

Минерална вата ULTIMATE е висококачествен продукт предлагащ комбинация от безопасност, комфорт и лесна употреба. Ватата е с патентован химичен състав, който и позволява да издържа на високи температури и на огън, което я прави особено предпочитана в приложения с високи изисквания за пожарна безопасност. Отговаря на най-високите стандарти за пожарозащита и се характеризира с отлично ниво на реакция на огън и пожароустойчивост. Минералната вата ULTIMATE предлага решения в пълна гама класове за пожароустойчивост от 15 до 120 минути, което я прави незаменима в специфични приложения, като пожарозащита на въздуховоди.
 
 

Vario - интелигентна паробариера

VARIO е най-модерната система на Сен-Гобен Изовер за справяне с влагата и херметичността на помещението. Тя комбинира висококачествена мембрана с инсталационни аксесоари (ленти и лепила) и стъклена вата с добра топлопроводност (ламбда). Със световен патент и доказани характеристики в цяла Европа, системата VARIO е специално разработена, за да защитава дървените конструкции от продължителното въздействие на влагата в сградите и да подобри херметичността на помещенията, като отговаря на сегашните и по-важно, на бъдещите изисквания. Мембраната VARIO на Сен-Гобен Изовер е нов тип паробариера, интелигентна като човешката кожа. Тя променя своята структура според нивото на влажност.
 

webertec smart protect - хидроизолиращо лепило

 
 
webertec smart protect е напълно водонепропусклива система, подходяща за за лепене на всички видове плочки и естествен камък при вътрешни и външни условия. Уникален продукт за българския пазар, webertec smart protect е специално разработен за области с интензивно водно натоварване, като бани, тераси и басейни!