ISOVER Profi Fassade - каменна минерална вата, подходяща за топлоизолационни системи

14.05.2020 г.
ISOVER-Mineral-Wool-Weber-ETICS Топлинният комфорт в една сграда е от съществено значение за цялостния комфорт на живеещите и работещи в нея. Отоплението и охлаждането ѝ в повечето случаи се осъществява чрез консумацията на енергия (природен газ, твърди горива, електричество и др.), което генерира разходи за собственика или наемателите на сградата. Освен това, в процесите на превръщане на енергията в топлина, се отделят големи количества CO2, което влияе негативно на глобалното затопляне.

Групата Saint-Gobain е световен лидер в областта на производството, проектирането и дистрибутирането на строителни материали и решения. Продуктите на компанията не само допринасят за намаляването на CO2 емисиите в световен мащаб, но и за увеличаване на енергийната ефективност на сградите. При използването на подходящи изолационни материали, спестената само за три месеца енергия за отопление и охлаждане, може да компенсира емисиите на CO2, реализирани по време на производствения им процес.

Количеството консумирана енергия за отопление зависи от много фактори, включително от топлинните загуби на строителните елементи, които отделят жилищното пространство от външната среда. Намаляването на тези топлинни загуби е най-ефективният метод за намаляване на консумацията на енергия. Препоръката на Saint-Gobain е във всяка отопляема сграда външните стени да имат топлинна устойчивост R най-малко 4 m2K / W. Тази стойност осигурява достатъчно ниско ниво на загуба на топлина през стената в студения зимен сезон. По този начин разходите за отопление са намалени, стената на сградата е защитена и енергията, изразходвана за охлаждането през лятото значително намалява.

Външната топлоизолация е най-ефективният метод за намаляване на структурни термични мостове и защита на стените. Това решение носи името на "интегрирана топлоизолационна система " (ETICS).

Saint-Gobain предлага ефективни решения за топло- и звукоизолация за енергийно ефективни конструкции. По този начин групата осигурява комфорт и безопасност на своите клиенти и подпомага опазването на околната среда.

Минералната вата е най-подходящият изолационен слой при ETICS системите поради стабилността и отличните свойства, които се запазват продължително време. Освен това, за разлика от EPS плоскостите, минералната вата не променя размерите си с течение на времето.

ISOVER PROFI FASSADE има няколко основни характеристики:
  • Много добри топлоизолационни свойства, благодарение на ниския коефицент на топлопроводимост λ D = 0,036 W / mK.;
  • Висока паропропускливост - предотвратява натрупването на водна пара вътре в сградата;
  • Притежава перфектни звукоизолационни характеристики;
  • Негорим материал, клас реакция на огън: А1;
  • Лесен за работа и безопасен за употреба;
  • Допринася за намаляване на емисиите на CO2 и по този начин защитава околната среда.
  • Допринася за намаляване на разходите за отопление и охлаждане, като повишава енергийната ефективност на сградата.
Системата webertherm Prestigе, състояща се от минерална вата Saint-Gobain ISOVER, лепило шпакловка и крайно покритие от продуктите на Saint-Gobain Weber, специално създадени за ETICS системи, гарантира високи нива на топло и звукоизолация, противопожарна защита и издръжливост във времето. При ETICS система със 100 mm вата ISOVER PROFI FASSADE може да намалите външния шум с до 74%. ISOVER PROFI FASSADE може да се прилага, както за обществени гради и жилищни блокове, така и за еднофамилни и многофамилни къщи.

Елементи на ЕTICS топлоизолационната система webertherm Prestige с минерална вата ISOVER PROFI FASSADE:
 
А. Стена
В. weberpas Грунд
C. weberguard MW MAX
D. webertherm алуминиев цокълен профил с водооткап
E. Каменна минерална вата ISOVER PROFI FASSADE
F. webertherm дюбел с метален пирон
G. webertherm стъклотекстилна мрежа, шпаклована с weberguard MW MAX
Н. webertherm PVC ъглов профил с мрежа
I.  weberpas Грунд
J. Декоративно покритие с мазилка (weberpas Clima, weberpas ActiveAir, weberpas Rock)