25 години Rigips в България

19.10.2020 г.
25-години-Rigips-в-България През 2020 г. Saint-Gobain България празнува 25 години от стъпването на марката Rigips на българсия пазар.

През 1995 г. е регистрирано Търговско представителство на Rigips Аustria в България. Тогава Rigips е част от BPB – водещ световен производител на строителни материали на гипсова основа. През 2005 г., след като Saint-Gobain придобива BPB, Rigips вече е една от марките на световния концерн. Днес Rigips е една от най-разпознаваемите марки в строителния сектор у нас, символ на качество и иновации.

През изминалите 25 години, продукти и системи на Rigips са използвани в едни от най-емблематичните сгради в страната. Благодарение на качествените и иновативни решения и на експертизата, която предоставя на своите партньори, Saint-Gobain Rigips България е предпочитан и доверен партньор за всички тях. 

„Първата година, в която представихме Rigips на българския пазар, беше трудна – трябваше да разбием предразсъдъците, че „картон“ може да се ползва в строителство. За щастие имаше хора, които бяха прозорливи и ми повярваха. Това бе началото на едно дълго и ползотворно партньорство, което продължава и до днес“, казва по повод годишнината на марката Димитър Пенев, управител и търговски директор на Сен-Гобен България ЕООД.