16-ТИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН СТУДЕНТСКИ КОНКУРС MULTI COMFORT СЕ ПРОВЕДЕ В ИЗЦЯЛО ДИГИТАЛНА СРЕДА

10.06.2021 г.
SG Multi Comfort Международното състезание на Saint-Gobain тази година има за цел преобразуване на пространството на пост-индустриалния район на „Coignet Enterprise“ в Сен-Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона.
Въз основа на концепцията на Saint-Gobain за Multi-Comfort, тази година състезанието се радва на още по-голям успех с участието на 210 университета от 38 страни. Печелившият отбор ще бъде обявен на 11 юни по време на голямо онлайн събитие на живо.
Всяка година конкурсът Multi Comfort кани студенти по архитектура и инженерни науки да създадат проект, като зачитат визията за иновативно жилищно пространство, отговарящо на всички разпоредби. През 2020-2021 заданието бе превръщане на постиндустриалния район Coignet в Сен Дени (Франция) в зелена зона за живот, учене и отдих, като се зачитат както очертанията на историческото наследство, така и нуждите от устойчиво развитие на съвременните квартали. Предизвикателството включваше развитие на пространство, състоящо се от жилищни сгради (250 апартамента), основно училище с 18 класни стаи и парк.
Журито, съставено от водещи фигури от света на архитектурата, представители на отдел Seine-Saint-Denis и членове на Saint-Gobain, ще гласува за проекта, който най-добре отговаря на целите на концепцията Multi-Comfort: устойчив дизайн и оптимизирана енергийна ефективност за топлинен, акустичен и визуален комфорт и качество на въздуха в помещенията.
Тази година, с оглед на международната здравна криза, форматът на конкурса е изцяло дигитален. От 19 април на специален уебсайт са представени видеоклиповете на 53-те спечелили проекта, така че журито, както и 112-те екипа, които все още са в процес на работа, под наблюдението на около петдесет преподаватели, могат да ги оценят.
Победителят ще бъде избран от отборите, спечелили по време на националния етап от над 2800 регистрирани участници и ще бъде обявен на Международния голям финал в петък, 11 юни 2021 г. по време на голямо дигитално събитие на живо в присъствието на Пиер-Андре де Шалендер, председател и главен изпълнителен директор на групата и Беноа Базен, главен оперативен директор.

Следете финала в 14:00 (GMT + 02:00) на живо на страницата на състезанието във Facebook.