Saint-Gobain България отбелязва Деня на околната среда, здравето и безопасността (EHS Day)

10.10.2018 г.
Weber-Bulgaria-EHS-Day
На 9-ти октомври Saint-Gobain България се присъедини към над 179 000-те служители на групата Saint-Gobain от 67 страни по света в отбелязването на инициативата EHS Yes! 2018. Основната цел на EHS деня е да се говори повече за безопасност, здравословен начин на живот и работа и опазване на околна среда – приоритети, заложени в Глобалната харта на Групата. Инициативата се провежда на всеки две години. Kато част от нея, спира работата във всички локации, където Saint-Gobain е представена, за да се проведат различни активности в един и същ ден и час, навсякъде по света.

В България всички екипи на бизнесите на Saint-Gobain в страната се включиха в EHS обученията, като по този начин заявиха своя личен ангажимент към своето здраве и безопасност, както и към това на своите колеги.

„Няма дейност, която да е толкова важна и няма услуга, която да е толкова спешна, за да не отделим достатъчно време и да се погрижим за своята собствена безопасност по време на работа“, каза Снежана Семова, управител на Weber България, в обръщението си към колегите от всички бизнеси.
Нула трудови злополуки, нула професионални заболявания, нула екологични аварии и минимално въздействие от нашата дейност – нека всички се ангажираме всеки ден с постигането на тези цели“, призова Димитър Пенев, управител на Rigips и Isover в България.

Акценти в тазгодишното честване бяха безопасното шофиране в производството и по пътищата, работата с машини без инциденти и ергономия, качество и добър начин на живот на работното място. Водещ лектор беше рали шампионът на България Димитър Илиев. Той представи някои тънкости за това как да се шофира безопасно и да се избягват пътнотранспортни произшествия. Всички служители тестваха познанията си, а гостът даде ценни съвети към шофьорите и пасажерите в залата.

В активностите по EHS Day 2018 взеха участие над 90 служители на Saint-Gobain България в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас.