Как да използвате най-добре пространството в малка баня?

27.07.2018 г.
Как да използвате най-добре пространството в малка баня?
Малката баня може да е стилна и практична с правилните съвети. Първият съвет, който ще Ви дадем, е основен за всяко малко пространство: ако използвате неутрални цветове, които се разстилат по пода и стените, това ще промени възприятието за помещението и ще го чувствате по-голямо. Ето и някои по-конкретни съвети, които ще Ви накарат да забравите, че имате малка баня:
 

Фототапет


Един от най-добрите начини да прикриете малка баня е да създадете точка на интерес, а фототапетът е идеален за целта. Имайте предвид, че за баня трябва да използвате специален тапет, който да издържи на влагата.

Използвайте мебели, които може да меститеТова, че имате малко място, не бива да спира креативността Ви. Ако банята Ви е малка, помислите за мебели, които имате възможност лесно да премествате. Ако решите да използвате такива, това Ви дава възможност лесно да ги размествате, когато решите, както и да си ги вземете, ако решите да се изнасяте. Това е особено подходящо при жилище под наем.

 

Измамете очите с плочки


Мястото, което имате и мястото, което окото възприема, могат да са две съвсем различни неща. Поиграйте с границите, които окото възприема, като сложите еднакви плочки върху стената на ваната и стената на банята. По този начин окото трудно възприема къде започва и къде свършва стената, а от тук и мястото изглежда по-голямо. Мраморът е особено подходящ материал за тази цел.
 

Добавете висящи на стената елементи


Висящите неща визуално уголемяват пространството, защото се вижда по-голяма част от пода. По този начин и чистенето ще става много по-лесно. Винаги може да използвате и пространството което остава под тоалетката, ако я окачите на стената, за да складирате различни неща. Може да подберете ефектни кошнички, в които да наредите различни неща. Ако в комбинация с окачената тоалетка имате и вградени в стената кранчета, това прави цялостния вид още по-изчистен.
 

Използвайте еднакви плочки за пода и стените


Умен трик, за да направите малката Ви баня да изглежда голяма, е да използвате еднакви плочки на стените и пода. Изберете светли земни тонове, които да се преливат от пода към стените и окото ще възприема пространството като по-голямо. Светлите плочки Ви позволяват и да използвате различни тъмни или ярки цветове за аксесоарите, които ще контрастират на фона на светлите.


Купувайте мебели по мярка


Големите мебели могат да задушат малка баня, а и не винаги са ни нужни. При мебелирането използвайте мебели, които едновременно да са функционални, но и да не заемат много място. Придържайте се към основните елементи на всяка баня и се старайте да не претрупвате пространството с излишни мебели. За да добавите персоналност, може да боядисате тоалетката и кошчето за боклук в интересен и атрактивен цвят.
 

Добавете цвят на светлите стени


Докато светлия цвят е най-подходящ избор за малка баня, понякога може да е малко скучно, ако цялата стая е бяла. Поради тази причина, определен елемент от стаята може да добави така нужния акцент, който да направи банята по-интересна. За акцент може да използвате интересен цвят плочки около ваната или душа или да боядисате част от стената зад тоалетката в избран от Вас цвят. Старайте се избраните цветове да се съчетават добре с останалите в банята, за да изглежда помещението по-завършено.

Ако вече сте решили какви плочки искате да използвате, ние от Сен-Гобен можем да Ви помогнем с
качествени лепила и хидроизолационни продукти, които издържат на влагата в банята и Ви гарантират качествен ремонт. Разгледайте нашите продукти за баня.