6 тенденции за еко жилища

20.02.2018 г.
6 тенденции за еко жилища
В днешно време технологиите за строителство имат огромно развитие, и дори фокусът е върху социалните нужди на хората. В момента на мода са екологичните сгради. Но никога не е достатъчно това, което технологията може да направи, когато става въпрос за екологичните жилища. Строителството на екологични къщи е доста важна тема днес. Ние от Сен-Гобен предлагаме устойчиво строителство, а то е тясно свързано със здравето на хората. Стремим се да постигнем хармония между хората и природата. Ние не предлагаме просто сграда, а безопасен начин на живот на нашите клиенти.

Представяме ви няколко тенденции, които са нашумели днес относно еко жилищата:

 

1.Намаляване на въглеродните емисии в строителството


Важен фактор, който допринася за глобалното затопляне и увеличаване на въглеродните емисии е обезлесяването. Много проекти, които са направени с промишлени цели, са изчистили големи количества земя, за да освободят място за големите сгради. Тенденциите показват, че след като строителите са осъзнали нуждата от промяна, започват да строят зелено. Количеството на флората, която се разваля от започването на всякакви строителни дейности, е намалена до минимум, а в жилищните райони зелената енергия се счита за ценна и трябва да се запази. За тази цел хората търсят вече екологични домове, които да влияят колкото се може по-малко на околната среда.
 

2.Използване на устойчиви материали


Днес строителите използват биоразградими материали, за да не увреждат околната среда. Стремят се към задоволяване на настоящето, но без да компрометират потребностите на бъдещето. „Зелената изолация“ е пример за използване на рециклирани материали вместо вредни продукти. Други подходящи изолационни материали са памук, вълна и слама. Може да се използват още и нетоксични бои, бамбук и глина.
 

3.Домове с нулеви въглеродни емисии


Домовете с нулеви въглеродни емисии са домове, които консумират толкова енергия, колкото и произвеждат. Новата тенденция обаче е дори по-ясно изразена. Модерни са домовете, които произвеждат повече енергия, отколкото консумират. Те използват слънчева енергия, което от една страна намалява разходите за електричество. А когато използвате слънчеви панели, сте и по-информирани за потреблението си на енергия. Много от тези панели вървят именно със системи, които проследяват колко енергия изразходвате. Това е добър вариант, за да установите къде се нуждаете от енергия и къде може да я избегнете. Така цялото ви семейство може да бъде по-екологично съобразно и да намалите сметките си за електричеството.
 

4.Малки жилища с устойчив дизайн


Такива жилища автоматично намаляват разходите за отопление и ток. Слънчевата енергия ви е напълно достатъчна. Събирането на дъждовна вода може да осигури достатъчно за Вашата баня и кухня или да ви позволи да поливате градината, а слънчевата енергия генерира напълно достатъчно електроенергия, за да захранва дома ви и колата. Малките устойчиви жилища са доста уютни и практични за живеене. Пример за такъв дом е Ecocapsule, 86 квадратни метра жилище. Батерията на самото жилище може да зареди вашата кола и да генерира собствена енергия. Ние от Сен-Гобен се стремим да предпазваме максимално околната среда, като реализираме желанията на клиентите и им осигурим комфорт и безопасен начин за живеене – включително и като предлагаме решения за изграждане на пасивни къщи.
 

5.Комбиниране на материали


Когато комбинирате нови и рециклирани материали, най-лесно гарантирате устойчивостта в екологичния домашен дизайн и създаване на уникална фасада. Регенерираното дърво е изпълнено с характер и всяко парче разказва история - използването му в новия ви дом не само помага на околната среда, но и добавя уникален поглед към дома ви. Трябва да се използват повторно материали, когато е възможно, разбира се, независимо дали това ще е регенерирана настилка, стари дървени стълбове или рециклирани рафтове. Идеята е да се редуцират и рециклират 80 процента от отпадъците, така че да се използват отново в производството на строителни материали.

 
6.Здравословни жилища


Имайки предвид колко време прекарвате в дома си, трябва да направите всичко възможно това място да е здравословно за вас. Добрата вентилация, стайни растения и редовно почистване спомагат за подобряването на качеството на въздуха, но изборът на добри материали за използване е ключът към създаването на екологичен дом. Еко-сградите оказват положително въздействие върху вашето здраве, както физически и така и психически. Замърсителите трябва да бъдат сведени до минимум, като се изберат устойчиви, нетоксични продукти.
 
Като световен лидер в строителството, ние предлагаме висококачествени продукти и
иновативни решения, с които искаме да подобрим начина на живот и да опазим максимално околната среда.