5 иновации в строителството през 2018

23.02.2018 г.
5 иновации в строителството 2018
Живеем във вълнуващо време за развитие на строителната индустрия. Технологичните иновации променят начина, по който строителните фирми работят. Въпреки тези плюсовете обаче, понякога тези промени стават толкова бързо, че компаниите не могат да смогнат.

Вместо да се чувстват претоварени от новите технологиите, професионалните строители трябва да разгледат възможностите за улеснение на тяхната работа. Някои иновации може да са извън обсега и интереса на Вашия бизнес в момента, но други могат да подобрят вашите възможности и да Ви помогнат да обслужвате по-ефективно нови клиенти. Събрали сме 5 строителни иновации, които трябва да наблюдавате през 2018 г.
 

Дронове

 
Една от най-динамичните области на иновация е използването на дронове в строителството. През последните няколко години дроновете бяха използвани за заснемане на строителни обекти от въздуха, за картографиране в реално време, за доставка на суровини и инструменти до отдалечени райони и за обследване на обекти.

Ако се замисляте да включите дронове в своята работа, имайте в предвид, че за някои дронове се изисква регистрация, както и определена квалификация за оперирането им.
 

Роботика

 
Използването на роботи през последните години се повиши значително. Те се използват за пакетиране и палетизиране на строителни материали. В допълнение роботи се използват за извършването на някои трудово интензивни задачи и опасни дейности в строителството. Такива дейности биват полагането на тухли, леене на бетон и изработката на готови за вграждане стени. Ползите от тези роботи са очевидни. Вашите работници могат да използват времето си, справяйки се с други важни задачи, докато роботите вършат тежката и опасна работа.
 

Самоуправляващи се превозни средства

 
Потребителите са развълнувани от идеята за лични самоуправляващи се превозни средства, които да им позволят да четат или дремнат по пътя за работа или друго място. Но знаете ли, че такива превозни средства вълнуват и професионалистите в строителството?
Самоуправляващи се камиони могат да осигурят превоза на различни суровини до различни точки без да е нужно да се ангажира човек. Също така автоматизирани машини за поправка на пътя могат да осигурят по-малко разходи за труд.
 

3D Принтиране

 
Строителните компании използват 3D принтери за изработка на части за специализирано оборудване от години. Днес някои строителни компании използват 3D принтери в много по-голям мащаб.
Например, руска инженерна фирма е създала голям 3D принтер, който може да принтира бетонни структури директно на обекта. Това дава възможност на строителите да комбинират ползите от предварителната подготовка на готови структури, както и строежа директно на място.

Полиаспертинови покритияНови бързо съхнещи покрития могат да се използват за понижаване на времето за съхнене на бетонни повърхности. Ако покритията съхнат по-бързо, процеса на строителство може да се ускори, а графиците да се направят по-кратки.

В допълнение към по-бързото съхнене, тези покрития осигуряват защита от UV лъчи, химически материали и други. Те са идеално за повърхности, които ще се почистват често, защото могат да запазят цвета си във времето – перфектни за индустриални нужди.

Иновациите са навсякъде около нас и трябва да се възползваме от тези, които ще донесат ползи за нашия бизнес. Ние от Saint-Gobain предлагаме иновативни строителни материали, които да осигурят комфорт и сигурност на бъдещите обитатели на всяко жилище.
 
                                                                  5 иновации в строителството